כישלון הסמארטפון
היה זה האייפון הראשון שבישר על מהפכת הסמארטפונים, האייפון היה יריית הפתיחה של ההבטחה הגדולה:
חיינו עומדים להשתפר ללא היכר!
אני לא חושב שמישהו העריך שהסמארטפון יהפוך לחלק בלתי נפרד מאיתנו.
שהוא ישנה כל אספקט בחיים שלנו.
עכשיו שעבר זמן מה מאז הסמארטפון פלש לחיינו, הגיע הזמן לשאלה אחת חשובה:
האם הסמארטפון משפר את חיינו?
יחד אתכם נענה על השאלה, ונכריע
האם במבחן הזמן הסמארטפון מקבל ציון "עבר" או "נכשל" לכל תחום ונושא בחיינו.
התנפצות ההבטחה הגדולה
קידמה היא דבר נהדר. טכנולוגיה מתקדמת משנה את העולם ומשפרת את איכות חיינו. אחננו לא נאבקים בקדמה אלא מברכים עליה, כי אם האנושות תפסיק ללכת קדימה היא תלך אחורנית.
רבים מזלזלים בכוחו של הסמארטפון ובהשפעותיו, אבל מחקרים מראים שאת מרבית שעות היממה אנחנו מקדשים למסך, ושהסמארטפון האובססיבי מתחיל לנגוס גם בשעות השינה שלנו.
דווקא על הרקע הזה חשוב להבין שמדובר בתופעה יוצאת דופן, המצאה גאונית שהפכה לחרב פיפיות, לפתולוגיה הפוגעת במשתמשיה פגיעה אנושה. האתר הזה מתאר את הקווים הפתולוגיים באופן מקיף, כך שכאן נציין רק את עיקרי הכישלון:
כשהחינם עולה לך כסף
בפעם הבאה שאתה קורא למישהו "אפס" - תעצור ותחשוב. לאפס יש כוח. הרבה כח. אפס תופס מקום, הוא וודאי לא "כלום". תראו מה הוא עשה לרשת...
אל לנו לזלזל במושג ה"חינם", אחד הפתיונות הידועים בכלכלה ועסקים - שאושש בעשרות מחקרים. הנוסחה פשוטה: צרכנים לא מסרבים ל"חינם", וכאשר מעמידים מולם שתי אפשרויות: קנה בעשרה שקלים וקבל תמורתם מוצרים הנחוצים לך ועולים שלושים, או קבל דבר מה לא נחוץ בחינם - המוצר המיותר והחינמי יהיה פופולרי יותר.
חינם, כמונח הנבחן במשקפיים כלכליות, משמעותו "מה אנו נותנים במקום"? מה *באמת* אנחנו נותנים *להם* כדי לקבל את השירות בחינם? ובכן, השאלה הנכונה הנדרשת כאן היא "מה לא?! כל מה שרק אפשר לקחת מאיתנו…"
הרשת לוקחת עבור החינמיות שלה את מספרי הטלפון הרשומים במכשירים שלנו ומעבירה אותם למאגרי טלמרקטינג, היא מתעדת את הרגלי הגלישה שלנו ומתרגמת אותם למכירות, היא מובילה אל פתחינו האקרים, גנבים קטנים ו... עוד ועוד הפתעות.
בעצם, כאשר אנחנו מסכימים לעסקה החינמית הזו, אנחנו חותמים על הסכמה לשמש כשפני ניסיונות.
אמנם משלמים כסף טוב לבוחני תרופות, כי הם צריכים לבלוע כדורים חשודים ולהימרח במשחות נסיוניות, אך תופעות הלוואי אינן ידועות בשלב הניסיוני. אנחנו, אנשים מתוחכמים עם סמארטפון, אמנם לא נדרשים לבלוע ולמרוח כלום, אבל הבריאות המנטלית שלנו חוטפת כאפה בכל פעם ש*הם* עולים על איזה טרנד ממכר, שעובד עלינו.
הסמארטפון עירום!
לא קל לצעוק המלך עירום מול קהל המורכב ממיליארדי מעריצים. לא קל לצאת נגד אינטרסים כלכליים של גורמים חזקים במשק, המעוניינים במשתמשים פסיבים ומנומנמים, המחליקים אצבע על מסך ללא הרף. אבל אומרים שברגע ש"ראית את זה, אתה כבר לא יכול שלא לראות את זה", וזה הזמן להשמיע קול ולדרוש: די להערצה העיוורת!
יום אחד, כשנביט אחורנית, לא נאמין כמה קל היה לתפוס ולהוביל אותנו לתוך מלכודת הסמארטפון.
האם אפשר לחיות בלעדיו?
מה כדאי לדעת על המכשיר הכי משמעותי בחיינו?
יש אינסוף מידע בנושא השימוש בסמארטפון, שיימינג, צרכנות וכו' אבל כדאי לזכור:
חלק מהמידע הקיים ברשת, בחלקו הלא מבוטל, הוא מידע שיווקי המופץ למטרות רווח.
חלק מהמידע הקיים ברשת עמוס באי דיוקים וטעויות.
חלק מהמידע הקיים ברשת הוא מניפולטיבי.
חלק מהמידע הזה הוא: לא מקצועי!.
הרבה כאב!
הפרויקט הזה נוצר מכאב, והוא מורכב מכאבם של קורבנות שנפלו בין הכיסאות הוירטואליים - קורבנות שעם ידע ותמיכה היו היום במקום אחר.
הרשימה ארוכה, אך המשותף לכולם הוא המתווך הדיגיטלי הקטלני, הסמארטפון.
יחד ננצח!
לא ניתן להתוודע לסמארטפון, על רבדיו, אם לא מנתחים את שלל התחומים עליהם הוא משפיע ונוגעים בנו באופן אישי. כיום, אין תחום טכנולוגי או וירטואלי הבטוח לחלוטין לשימוש ואינו מסכן אותנו. המפלצת הדיגיטלית תוקפת באמצעות טכנולוגיות שונות, כולן סקסיות ומרהיבות. ואנחנו? בוהים בה מוקסמים ומאבדים את חוש השיפוט שלנו.
לכן התכנסנו כאן ביחד, כדי להציג לכם את מה שמסתתר מאחורי הסמארטפון.
כל מה שכתבנו נסמך על ניסיונם ותבונתם של אלפי משתמשים, מומחים ונפגעי רשת, מרפאים וקורבנות, המגיעים מתחומים שונים:
#זה המקום להודות ולקוד לכל האנשים הנפלאים שלקחו ולוקחים חלק בשיפור חיינו הדיגיטליים. שאפו!
רוצה להיות חלק מהפתרון? רוצה לגלות יותר? רוצה להחשף לסודות הכפר הגלובלי?
הצטרפו אלינו ...
אובייקטיבי, וחף מאינטרסים
במבט מפוכח, שאינו עיוור להישגי התעשייה המדהימה הזו - העושה פלאים בתחומים רבים. אנו כאן להצביע על החסרונות, הנזקים והסכנות הנובעות מהמתווך הדיגיטלי - הסמארטפון.
האתר הזה, כמו גם שאר הפתרונות מבית היוצר של כישלון הסמארטפון, מרכזים את העובדות והממצאים שהועלמו וטושטשו ברשת בליווי ניתוח ביקורתי ואוביקטיבי.